Ideja o izradi informatora ili sajta vašara, sabora, slava i ostalih manifestacija nastala je još pre par godina, ali nas nekoliko zbog predrasuda i nedostatka hrabrosti da se samostalno otisnemo u svet biznisa, nije imalo hrabrosti da premosti onu tanku crtu između želje i realizacije. Zahvaljujući Programu pomoći koje je Nacionalna služba za zapošljavanje opredelila za osobe sa invaliditetom, potpisali smo sa “državom” ugovor i počeli.

 

Tim Fest-Fair-a je imao viziju da pokaže koliki turistički potencijal ima Srbija a da to nije samo u centrima kao što su Beograd, Novi Sad, Niš ili Kopaonik . Fest-Fair tim je, stoga, učinio napor da prikupi sve manifestacije, sa posebnim naglaskom na narodne sabore, vašare i slave sela u Srbiji. Razlog je to što narodni sabori, vašari, slave i preslave sela predstavljaju nematerijalnu kulturnu baštinu koju valja očuvati i predstaviti kao potencijal koji može doprineti razvoju ruralnih sredina.

Rezultat vidite na naslovnoj strani i u tome svemu su nam punu podršku pružile i pružaju regionalne i mesne turističke organizacije. Neki sa voljom, a neki kao i svaka administracija uz silne pozive i natezanja.

U Srbiji se godišnje održi preko 1250 manifestacija lokalnog karaktera, ali je informacije o njima jako tesko pronaći.

O ovakvim događajima uglavnom smo mogli pročitati nakon sto bi isti bili održani, ali saznati nešto unapred o njima, gde se održavaju, kada, kakav je program, ko je organizator, o smeštaju ili ugostiteljstvu i slično, bilo je gotovo nemoguće doći do podataka. Ideja nam je da ponudimo pre svega kvalitetnu bazu informacija o zemlji u kojoj živimo, i okuženju kao i da i pružimo mogućnost svima da što bolje upoznaju.

Zbog toga smo odlučili da pokrenemo jedan iznad svega obiman projekat koji će kao rezultat stvoriti bazu validnih i ažurnih informacija o već pomenutim događanjima.

Pored informacija o samim manifestacijama, pokušaćemo da pružimo što više informacija o mestima održavanja, organizatorima, znamenitostima u okolini, smeštaju, prevozu, kao i ostalim uslugama u kraju u kom se manifestacija održava.

Postavke su već osmišljene i ceo portal je trenutno u fazi uobličavanja, prikupljanja podataka, i pripreme za izlazak na tržište.

Kao što je već istaknuto, portal je izuzetno obiman, i svaka pomoć je dobrodošla.

Deo prostora biće posvećen i nekim od značajnijih manifestacija u drugim zemljama u okruženju i šire.

Posebne rubrike obrađuju vesti i zanimljivosti iz turizma, predloge za jednodnevne izlete i eskurzije, vikend ture i mini odmore.

Posebnu vrednost našeg sajta predstavlja pretraživač događaja i manifestacija koji će Vam olakšati pronalaženje određene manifestacije.

Ukoliko imate predloge ili primedbe, kontaktirajte nas na mail festfair.srb@gmail.com.

 

Internet sajt na adresi www.fest-fair.com vlasništvo je firme Bigim doo sa sedištem u Beogradu, Vojvode Dobrnjca br.8.

Sadržaj ovog Internet sajta dostupan je korisnicima bez registracije i njegovim korišćenjem pristajete na uslove i pravila koji slede.

Uredništvo sajta www.fest-fair.com ulaže maksimalne napore da objavljeni podaci budu tačni i ažurni, ali ne može da preuzme odgovornost za eventualne greške koje su dostavile regionalne i mesne turističke ogranizacije, kao i greške nastale prilikom unosa.

Festfair ne garantuje za tačnost ili potpunost podataka, tako da korisnici sajta koriste sadržaj sajta na sopstvenu odgovornost. Tim Festfair može da izvrši promene na ovom sajtu u bilo kom trenutku, bez prethodnog obaveštenja.

Materijale (tekstove, fotografije i multimediju) sa ovog sajta ne možete da menjate na bilo koji način, odnosno da ih reprodukujete ili javno prikazujete ili distribuirate, odnosno na drugi način koristite u javne ili komercijalne svrhe, bez dozvole Festfair-a.

Materijali na ovom sajtu zaštićeni su autorskim pravima i svako neovlašćeno korišćenje može predstavljati kršenje zakona o autorskim pravima, žigu ili drugih zakona.

Festfair vas ovlašćuje da pregledate i preuzimate materijale sa ovog sajta samo za vaše lične, nekomercijalne potrebe, pod uslovom da zadržite sve napomene o autorskim pravima.

Svi tekstovi i ilustracije na sajtu su samo informativnog karaktera i ne mogu biti predmet bilo kakve obaveze vlasnika sajta prema posetiocima sajta. Materijali objavljeni na ovom sajtu dati su „takvi kakvi jesu“, bez bilo kakvih garancija.

Možete da napravite veze ka ovom sajtu sa drugih sajtova, ali tako da te veze i sajtovi:

- ne smeju na pogrešan način da predstavljaju odnos sa Festfair,

- ne koriste logotip Festfair bez dozvole,

- ne sadrže nešto što bi se moglo protumačiti kao neukusan, uvredljiv ili kontroverzan sadržaj.

Ovaj Internet sajt sadržaće linkove ka velikom broju drugih sajtova vezanih za turizam i druge oblasti u Srbiji, ali Festfair ni na koji način nije odgovoran za sadržaj i tačnost informacija na tim sajtovima.

Korišćenje našeg servisa je PRIVILEGIJA i PRAVO i može bilo kome biti uskraćeno u svakom trenutku ukoliko naš tim proceni da je integritet portala ugrožen ponašanjem korisnika.

Rezervisana prava

Informacije dostupne na ovom web sajtu su zaštićene i prava na njih su zadržana. Izuzev u slučaju eksplicitno dodeljenih prava, sadržaj sa ovog web sajta ne sme biti redistribuiran, umnožavan niti korišćen, kako u celosti tako i parcijalno na bilo koji način bez prethodne pismene saglasnosti FESTFAIR.com.

Pravna pouka

Pristupanjem sajtu i pregledanjem njegovog sadržaja Vi pristajete na uslove korišćenja i sa njima se slažete.

FESTFAIR.com zadržava pravo promene uslova korišćenja, na sopstvenu odluku a kako je navedeno u uslovima korišćenja.

FESTFAIR.com zadržava pravo da traži naknadu, odnosno da pravno goni svakoga ko prekrši uslove korišćenja. Sva prava koja nisu eksplicitno dodeljena korisnicima su zadržana.

FESTFAIR.com ulaže napore kako bi svojim korisnicima / članovima obezbedio što sigurnije okruženje za pregledniju i sadržajniju pretragu podataka. I pored toga, FESTFAIR.com se ne može smatrati odgovornim za eventualne neistine iznete u opisu manifestacija i događaja od strane turističkih organizacija ili mesnih zajednica, kao i za eventualno citiranje podataka iznetih na sajtu. Svaki takav eventualni pogrešno izneti ili upisani podatak korisnici treba da prijave na adekvatan način

Tehnički prekidi, održavanje

FESTFAIR.com nije odgovoran za privremenu nedostupnost svoje internet stranice, niti za potpuno, delimično ili pogrešno nefunkcionisanje bilo koje internet stranice u okviru FESTFAIR.com web sajta.

Takođe, FESTFAIR.com nije odgovoran za tehničke probleme bilo koje prirode koji mogu nastati prilikom korišćenja FESTFAIR.com usluga.

Vreme prikazano na FESTFAIR.com web sajtu je informativne prirode i ne mora odgovarati službenom vremenu.

FESTFAIR.com web sajt i/ili festfair usluge mogu biti dostupne samo u ograničenom obimu, u neodređenom vremenskom intervalu, kao rezultat održavanja, tehničkih problema ili iz drugih razloga.

Posetilac sajta nema pravo ni na kakav zahtev ili potraživanja prema FESTFAIR.com u vezi sa ovim ili sličnim razlozima.

Merodavno pravo i nadležnost

Na sve sporove između FESTFAIR.com i Korisnika sajta primenjivaće se zakoni Republike Srbije.Nadležni sud biće Privredni sud u Beogradu, a ako nije moguće uspostaviti nadležnost privrednog suda, opštinski sud prema sedištu FESTFAIR.com.